Ruislihikset

{image:text}

Taikina:
7 dl vettä
50 g hiivaa
2½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
½ dl ruisrouhetta
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoa
10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
300 g hirvenjauhelihaa
200 g possunjauhelihaa
1 dl puuroriisä
1 iso sipuli
suolaa
pippurisekoitusta

Ruskista jauheliha, lisää mukaan silputtu sipuli ja keitä riisi. Sekoita keskenään ja mausta. Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja vaivaa taikina. Jaa taikina kahtia ja pyöritä (riivaa) kahdeksi palloksi. Anna levätä muovin alla noin ½ tuntia.

Kaulitse levännyt taikina noin 4mm:n paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä n. 10cm:n muotilla paloja. Lisää jokaiselle palalle täytettä ja sulje kiinni.

Anna lihapiirakoiden kohota suojattuna. Kuumenna munkkirasva +180 asteeseen. Paista piirakat molemmin puolin.