Ruhtinaan kakku

{image:text}

150 g voita
1½ dl sokeria
2 munankeltuaista
½ dl kermaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:

5 munanvalkuaista
200 g mantelilastuja
80 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset joukkoon, lisää kerma ja sekoitetut jauhot varovasti joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina pohjalle ja noin 3 cm reunoille, jätä taikinasta noin 3/4 osaa päälliristikoita varten.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon täytteen muut aineet.
Kaada täyte pohjan päälle ja kaulitse lopputaikinasta ristikoita täytteen päälle.
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 45- 50 minuuttia. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.