Rooman antiikki-toogabileetkakku

{image:text}
Mokkakakku

6 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ dl vahvaa kahvia
120 g Taloussuklaarouhetta
100 g sulatettua voita

täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. ½ dl kaakaotomusokeria
150 g sulatettua suklaata
4 liivatelehteä + 2 rkl kahvilikööriä

200 g marmeladia

kostutus:
appelsiinimehua, kahvia tms.

kuorrutus:
yhteensä n. 1 kg valkoista sokerimassaa

koristelu:
viinirypäleitä
muratinlehtimuotilla tehtyjä sokerimassalehtiä

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovasti sekoittaen joukkoon. Sekoita lopuksi varovasti suklaarouhe ja kahvi joukkoon, sekä sulatettu rasva.
Kaada massa voideltuihin, halkaisijoiltaan 20 cm ja 24 cm kakkuvuokiin. Paista kakkupohjat uunin alatasolla +175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen kerrokseen ja valmista täyte.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto, kakaotomusokeri ja sultettu suklaa. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan, purista niistä vesi pois ja liuota pehmeät lehdet kuumenneettun kahvilikööriin.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen.
Kokoa kakut yhtäaikaa. Kostuta pohjia hieman ja levitä päälle lempimarmeladia, levitä sen päälle kermatäytettä. Laita toiset kakkupohjat päälle, kostuta ne ja levitä ohut kerros täytettä lopuksi päälle.
Kaulitse kuorrute ja nosta se kakkujen päälle.
Kokoa kakku kakkupilareiden vulla kahteen kerrokseen, koristele kakut viinirypäleillä ja muratinlehdillä.