Riisipiirakat

{image:text}

kuoritaikina:

* 3 dl vettä
* 1 tl suolaa
* 30 g voita
* 1½ dl vehnäjauhoja
* 6 dl ruisjauhoja

täyte:

* 3 dl vettä
* 3 dl puuroriisiä
* 1½ litraa maitoa (kevyt- ta täysmaitoa)
* 75 g pehmeää voita
* suolaa

1. Valmista riisipuuro. Kiehauta vesi ja kaada puuroriisi joukkoon. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen välillä sekoittaen.
2. Lisää lopuksi voi, mausta puuro suolalla. Anna puuron jäähtyä kunnolla!
3. Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään kunnolla sekaisin.
4. Kauli taikina noin 1 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Levitä riisipuuroa palojen päälle ja rypytä piirakoiden reunat.
5. Paista piirakat 300 asteessa kunnes piirakoiden pinnat ovat kauniin pilkullisia.
6. Voitele kuumien piirakoiden reunat voisulalla.