Raksanaisen piirakka

{image:text}

pohja:

* 200 g voita
* 250 g maitorahkaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

täyte:

* ketsuppia
* 200 g kinkkukuutioita
* 1 prk tonnikalaa
* 1 pkt aurajuustoa
* 1 pieni sipuli varsineen

päälle juusto-muna-maitoseos:

* 2 kananmunaa
* 3 dl maitoa
* 150 g emmental- juustoraastetta
* valkosipulia myllystä rouhittuna

1. Valmista pohja sekoittamalla pehmeä voi ja muut ainekset keskenään sekaisin. Kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
2. Ruiskauta pohjan päälle ketsuppia maun mukaan. Ripota pinnalle kinkkukuutiot, tonnikala, silputtu sipuli ja murustele päälle vielä aurajuusto.
3. Sekoita kananmunat, maito ja juustoraaste keskenään sekaisin ja levitä sinne tänne piirakan päälle. Rouhi pinnalle vielä valkosipulia.
4. Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.