Rahkapiirakka stroisselilla

{image:text}

Pääsiäisenä pitää tottakai leipoa rahkapiirakkaa, mutta maistuu se muinakin päivinä.
Reseptissä myös stroisselin ohje, jota voi laittaa useille piirakoille, wienereille ym. Parempaa stroisselia tulee kun korvaa osan vehnäjauhoista karkeilla vehnäjauhoilla, mutta se ei ole välttämätöntä. Stroisselin määrän voi myös puolittaa.

pohja:

200 g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:

1 kg maitorahkaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
1 dl vanilliinikreemijauhetta
1 dl rusinoita

400 g:n prk persikoita

pinnalle tuleva stroisseli:

100 g voita
1 dl sokeria
2 g suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta


Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin ja kaulitse taikina leivinpaperin päällä levyksi, nosta se sitten uunipellin päälle. Paista pohjaa uuunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ilman persikoita, levitä täyte pohjan päälle.


Laita persikanpalat täytteen päälle. Valmista stroisseli sekoittamalla pehmeän kova voi ja muut ainekset nopeasti vatkaajalla sekaisin, ripota muruseos koko piirakan päälle. Paista piirakka uunin alatsolla 200 asteessa noin 25- 30 minuuttia, kunnes piirakka näyttää kypsältä.