Pupun porkkanakakku

{image:text}

5 kananmunaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl mantelijauhetta
4 dl porkkanaraastetta
250 g voita

täyte ja kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
½ rkl sitruunamehua
15 tippaa manteliaromia

koristelu:
2 dl mantelilastuja
2 porkkanaa kuivatettuna

- Paahda mantelilastut paistinpannulla miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kullanruskeiksi.
- Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä lastuja, kuivata ne uunipellillä +100 asteessa noin tunnin verran.

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen joukkoon.
3. Sekoita porkkanaraaste ja sulatettu voit varovasti sekaan.
4. Paista halkaisijaltaan 22-24 cm:n kakkuvuoassa uunin alatasolla +175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä ja valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, sitruunamehu ja manteliaromi sekaisin. Leikkaa kakku kahteen osaan, levitä osa täytteestä halkaistulle pohjalle ja laita kansi päälle.
6. Levitä loppu täyte kakun pinnalle ja tasoita paletilla.
7. Koristele paahdetuilla mantelin lastuilla ja kuivatuilla porkkanalastuilla. Voit tehdä vielä marsipaanista porkkanoita ja pupun kakun päälle.