Pupuleivokset

{image:text}

muropohja:

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl pikakahvijauhetta

täyte:

5 dl vispikermaa
125 g hyydykejauhetta

koristelu:

hyytelösokeria + vettä
marsipaania silmiin, korviin jne.

Valmista murotaikina pehmentämällä hiukan voita ja sekoittamalla siihen muut pohjan ainekset hyvin sekaisin.
Kauli taikina suht ohueksi levyksi ja nosta se tartalettivuokien päälle, kaulitse ylimääräinen taikina pois päältä kauliten.
Paista pohjat uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15- 20 minuuttia.
Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Sekoita hyydykejauhe hyvin 1 dl kädenlämpöistä vettä, kaada seos vatkatun kerman joukkoon kokoajan sekoittaen.
Pursota ensin pupun vartalo ja sitten korvat. Nosta leivokset pakastimeen 1-2 tunnin ajaksi.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeria pakkauksen ohjeen mukaan.
Anna liemen hieman jäähtyä ja sivele puput pullasudilla. Tässä vaiheessa leivosten pinta tulee oikein sileäksi.
Koristele pupuille marsipaanista silmät, suut ja nenät.