Puolukka-banaanikakku

{image:text}

Saan syksyisin vanhemmiltani puolukoita, joten leivoin kakun kaapista löytyvillä aineksilla.
Kakku ei ole kirpakka, banaanirahkan tilalla voi käyttää myös muita rahkoja, kannattaa kokeilla!

200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 tl kanelia
250 g banaanirahkaa
3 dl puolukoita
1 survottu banaani

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon kokoajan sekoittaen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vuorotellen rahkan kanssa varovaisesti sekoittaen.
3. Lisää lopuksi puolukat ja survottu banaani.
4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada massa vuokaan japaista +175 ast. n. 50- 60 min.
5. Koristele halutessasi sihdatulla tomusokerilla ja puolukoilla.