Pullat ja manteli-hedelmäpommit

{image:text}

* 5 dl maitoa
* 50 g hiivaa
* 2 dl sokeria
* 2 tl suolaa
* 1 rkl kardemummaa
* 200 g voita
* n. 14 dl vehnäjauhoja


Taikina kannattaa vaivata hyvin. Käsin ei saa samanlaista sitkoa kuin koneella, taikinassa on silloin hyvä sitko kun voit venyttää sitä taikinan repeämättä. Huonosti vaivatun taikinan huomaa siitä kun pullan rakenne on tiivis ja mureneva, näin käy kun pullan vaivaa käsin. Mutta käsin vaivattu pullakin on ihan hyvää :) Hyvin vaivatun pullan tunnistaa mm. siitä kun haukkaat pullasta palasen ja puraistu kohta kohoaa takaisin ylös.


Taikinasta saat myös keväisiä pääsiäispullia 30 kpl: Manteli-hedelmäpommit täyte: * 200 g vaniljan makuista rahkaa * 1 kananmuna * ½ dl sokeria + vaniljakreemitäyte: * 1½ dl vettä * ½ dl vaniljakreemijauhetta pullaan tulee myös: * mantelimassaa * hedelmäpaloja 1. Sekoita vaniljarahka, kananmuna ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa astiassa vaniljakreemijauhe veteen ja anna sen turvota hetken, yhdistä seokset ja laita pursotinpussiin.


Jaa taikina 30 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja anna kohota liinan alla. Paina pyöreät palat esim. lasin pohjalla. Voitele tässä vaiheessa pullien reunat! Kaulitse mantelimassa ja leikkaa siitä pyöreällä muotilla sopivan kokoiset palat pullan keskelle. Pursota täytettä mantelimassan päälle ja ripota pinnalle hedelmäpaloja. Paista pullat uunin kesdkitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.