Pullakranssi

{image:text}

Taikina:
5 dl vettä +24c
75 g hiivaa
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
350 g voita
n. 22 dl vehnäjauhoja

Kranssin täyte:
200 g maitorahkaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
100 g mansikkamarmeladia

1. Laita kaikki ainekset taikinakulhoon paitsi munat ja rasva. Sekoita ja lisää kananmunat, sitten voi.
2. Vaivaa taikina hyvin, niin että se on kimmoisaa.
3. Jaa taikina ja riivaa ne palloiksi. Anna taikinapallojen levätä suojattuna noin 15 minuuttia.
4. Kaulitse pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, levitä niille täytettä ja rullaa pötköksi.
5. Muotoile pötköstä rulla ja yhdistä rullan päät.
Nosta rulla pellille ja leikkaa saksilla kranssiin kuvioita.
6. Anna kranssien kohota peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
7. Paista +200 asteessa noin 30 minuuttia.