Poropiirakka

{image:text}

pohja:
400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:
240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:
herneenversoja

1. Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.
3. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.
4. Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.
5. Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.