Poro- rieskavoileipäkakku

{image:text}

4 kpl pyöreitä ruisrieskoja

Savuporotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g piparjuuri tuorejuustoa
1 ½ dl lihalientä
pala purjosipulia
100 g kylmäsavuporoa
3 liivatelehteä

Sienitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 pieni prk smetanaa
4 dl sekasuolasieniä liuotettuna
1 punasipuli
tuoretta persiljaa, mustapippuria

Kostutus:
½ dl lihalientä

Koristeluun:
maitorahkaa, puolukoita
kylmäsavuporoa, yrttejä

1. Valmista molemmat täytteet. Sekoita porotäytteen molemmat tuorejuustot ja lihaliemi notkeaksi tahnaksi. Lisää hienonnettu purjo ja pieneksi kuutioitu kylmäsavuporo. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä ja sulata ne tilkkaan lämmintä lihalientä. Sekoita liivateseos porotäytteeseen juuri ennen kakun täyttämistä.
2. Hienonna suolasienet sekä sipuli ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki sienitäytteen ainekset ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kokoa kakku irtopohjakakkuvuokaan. Laita pohjalle yksi rieska ja kostuta se lihaliemellä. Levitä päälle kerros porotäytettä ja nosta päälle toinen rieska.
kostita ja laita sienitäytettä. Tasoita ja taas rieska, kostutus ja viimeinen kerros porotäytettä. Vielä päälle viimeinen reska.
3. Peitä kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin hyytymään.
4. Peitä kakku kevyesti suolalla maustetulla maitorahkalla. Koristele puolukoilla ja kylmäsavuporolla sekä yrteillä.