Porkkanakakku

{image:text}

* 350 g voita
* 3dl sokeria
* 5 kananmunaa
* 6 dl vehnäjauhoja
* 3 tl leivinjauhetta
* 3 tl vaniljasokeria
* 1 tl kanelia
* 200 g valkosuklaata
* 1 tlk (140 g) ananasta
* ananaspurkin neste, noin 0,75 dl
* 4 porkkanaa
* 70 g (1 pss) pähkinöitä

täyte ja kuorrutus:

* 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 200 g Philadelphia-juustoa
* 1 dl tomusokeria

# Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää lämpimät kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
# Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli vehnäjauhoihin.
# Rouhi valkosuklaa ja pilko ananas pieniksi paloiksi. Raasta porkkanat ja kuumenna raaste mikrossa lautasella noin minuutin ajan.
# Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen vuorotellen ananasliemen kanssa. Lisää loput ainekset varovasti sekoittaen joukkoon.
# Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa halkaisijaltaan 24 cm:n pyöreässä kakkuvuoassa uunin alatasolla +175 asteessa noin 1,5 tuntia.
# Kun kakku alkaa irtoamaan vuoan reunoista, ota kakku uunista ulos ja kumoa se hiukan jäähtyneenä.
# Valmista täyte vaahdottamalla vaniljakastike ja sekoita siihen Philadelphia-juusto sekä tomusokeri, sekoita täyte tasaiseksi.
# Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä täytettä jokaiseen väliin. Kuorruta kakku lopulla täytteellä, reunat voi koristella mm. keksimuruilla. Koristele makusi mukaan.