Porkkanakakku

{image:text}

* 150 g voita
* 2 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 200 g kermaviiliä
* 100 g tummaa suklaata rouheena
* 2 porkkanaa

koristelu:

* kuivattua porkkanaraastetta

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
2. Raasta porkkanat ja kypsennä raaste mikroaaltouunissa lautasella noin 1 minuutin ajan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa.
4. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja porkkanaraaste joukkoon.
5. Kaada massa voideltuun leipävuokaan (voit halutessasi myös jauhottaa vuoan) ja paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 60 minuuttia.
6. Laita porkkanaraaste uuniin, ohje reseptin alla!
7. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku vuoastaan.
8. Koristele kuivatulla porkkanaraasteella.

Kuivattu porkkanaraaste:

1. Raasta 1-2 porkkanaa isolla terällä ja levitä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
2. Kuivata porkkanaraaste uunin keskitasolla +150 asteessa noin 20- 30 minuuttia, kunnes raasteet ovat käpristyneet ja kuivuneet.
3. Koristele kakku ripottamalla raastetta kakun pinnalle.