kakku:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl appelsiinimehua
kuorrutus:
50 g voita sulatettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl tomusokeria
½ appelsiinin kuorta raastettuna
- Vaahdota pehmeähkö voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti joukkoon.
- Raasta porkkanat ja lisää raaste appelsiinimehun kanssa vuorotellen sekoittaen.
- Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 1 tunti.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja valmista kuorrutus.
- Sulata voi ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori.
