Porkkanakakku

{image:text}

kakku:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl appelsiinimehua

kuorrutus:
50 g voita sulatettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl tomusokeria
½ appelsiinin kuorta raastettuna

Vaahdota pehmeähkö voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti joukkoon.
Raasta porkkanat ja lisää raaste appelsiinimehun kanssa vuorotellen sekoittaen.
Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 1 tunti.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja valmista kuorrutus.
Sulata voi ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori.