Pöllökakku

{image:text}

7 munan pohja:
7 kananmunaa (350g)
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4dl kermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk cocktailkirsikoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
8 liivatelehteä + kirsikkasäilykkeen neste

Kostutus:
½ dl kirsikkalikööriä
2 ½ dl 10% sokerivettä

Kuorrutus:
1 dl kermaa
noin 400 g marsipaania

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto sekä ranskankerma. Pieni cocktailkirsikat ja lisää joukkoon hakatun suklaan kanssa. Mausta sokereilla.
3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi. Kiehauta kirsikkäsäilykkeen neste ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kolmeen osaan leikatun kakkupohjan alin osa vuokaan.
5. Sekoita 10% sokerivesi ja kirsikkalikööri keskenään. Kostuta kakkupohjan alin osa kostutusnesteellä ja lisää puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä ja laita viimeinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta. Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.



6. Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota kerma ja sivele sillä ohuesti kakun pinta niin, että marsipaani saa tarttumapinnan.


7. Kaulitse marsipaani ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat marsipaanityökalulla tai pizzaleikkurilla pois. Viimeistele kakku yksityiskohdilla: silmillä, nenällä jne.