Poliisiautokakku

{image:text}

Aika monen pojan- ison ja pienen suosikkikakku on poliisiauto. Tässä kakunteko kaikkine vaiheineen miten tuolla autokakkuvuoalla on helppo tehdä kakku. Kuorrutteen väriä ja yksityiskohtia vaihtamalla autosta saa lukuisia eri autokakkuversioita.

pohja:

250 g kananmunaa (noin 5 kpl)
175 g sokeria
175 g vehnäjauhoja
(½ tl leivinjauhetta, ei välttämätön)

täyte:

5 dl vispikermaa
125 g hyydykejauhetta
230 g mansikkamarmeladia

kostutus:

vajaa 4 dl 10% sokerivettä tai muuta nestettä

kuorrutus:

noin 500 g valkoista sokerimassaa
sinistä sokerimassaa
mustaa sokerimassaa

koristeissa käytetty:

hopeanväristä kristallipulveria
sinistä kristallipulveria
valkoista väriainetta
kirjainmuotteja

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun autokakkuvuokaan.
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja leikkaa se hyvin jäähtyneenä neljään osaan. Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä siihen hyydykejauhe ohjeen mukaan.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita auton ylin osa vuoan pohjalle, kostuta se, levitä marmeladia pinnalle ja kermatäytettä päälle. Jätä hieman kermatäytettä loppukuorrutukseen!

Täytä kakku samalla tavalla ja kostuta vielä ylin kerros. Käännä kelmut kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kumoa hyytynyt kakku alustalle ja sivele kakun pintaan loput kermatäytteestä, jotta kuorrute saa tarttumapinnan.

Kaulitse valkoinen sokerimassa riittävän suureksi levyksi, kuorrutteen riittävyyttä voi mitata käyttämällä kakkuvuokaa kuorrutteen päällä- kuorrute on riittävän iso kun sitä jää näkyviin reilusti yli kakkuvuoan. Nosta kuorrute reippaasti kakun päälle.

Paina kuorrute kakkuun kiinni- saumoja ei synny kun painat kuorrutteen ylhäältä alas ja kädellä samalla ohjaten. Leikkaa kakun ympäriltä loput kuorrutteet, tähän on hyvä jokin muovinen työväline, veitsi tms.

Kakku alkaa olla valmis viimeisiä yksityiskohtia vaille- millaisen kakun haluatkin, niin googlella löytyy erilaisia kuvia joista voi ottaa mallia. Tämän auton ikkunat on mustasta sokerimassasta, joihin on töpsötelty hopanväristä kristallipulveria, auton renkaisiin on maalattu valkoisella väriaineella kuviot.