Piparkakut

{image:text}

1 ½ dl siirappia
2 ½ dl sokeria
250 g voita
2 rkl piparkakkumaustetta
2 munaa
½ tl suolaa
3 tl soodaa
runsas 8 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos ja vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen edelleen vatkaten ja lopuksi keskenään sekoitetut jauhot. Nosta taikina kylmään lepäämään yön ajaksi.
Kaaviloi taikinasta levy ja painele muotilla piparkakkuja. Kypsennä piparkakut uunin keskiosassa +175 asteessa noin 7-8min. Ole tarkkana, sillä piparkakut ovat ohuita ja palavat helposti!

Piparkakut voi koristella vesi-tomusokeriseoksella, sen voi värjätä erilaisilla elintarvikeväreillä.