Piparipullat

{image:text}

pullataikina:

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

500 g valmista piparkakkutaikinaa

1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi ja sekoita kuivahiiva jauhoihin. Vaivaa kaikki aineet keskenään, lisää pehmeä voi joukkoon. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna taikinan kohota peitettynä.
2. Kaulitse pullataikina suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kaulitse piparkakkutaikina yhtä leveäksi mutta puolet kapeammaksi. Laita piparitaikina pullataikinan päälle alareunaan ja käännä toinen puoli pullataikinasta piparitaikina päälle. Nyt pullataikinaa on sekä päällä että alla ja piparitaikina välissä.
3. Leikkaa levystä suikaleita, kierrä ne rullalle ja taita häntä pullan alle.
4. Anna pullien kohota hieman, voitele ne kananmunalla ja ripota päälle pähkinärouhetta ja raesokeria.
5. Paista pullat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat näyttävät kypsiltä.