Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

{image:text}

filotaikina:

2 dl haaleaa vettä
2 kananmunaa
1 dl öljyä
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

täyte:

200 g vuohenjuustoa
150 g pinaattia

päälle:

seesamin siemeniä

Laita vesi, kananmunat, öljy, suola ja vehnäjauhot kulhoon, vaivaa taikina koneella noin 1- 15 minuuttia. Kääri taikina öljyttyyn muoviin ja ja nosta jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
Jaa taina ainakin 6 osaan ja pyöritä palloiksi (voi mennä 8 osaankin). Kauli palat hyvin ohuiksi arkeiksi (melkein pellin kokoisia).
Laita yksi arkki leivinpaperin päälle ja voitele se voisulalla. Laita seuraava arkki päälle ja voitele voisulalla. Jatka samalla tavalla kaikkien arkkien kanssa.
Ripota viimeisen voidellun arkin päälle pinaattia ja pilkottua vuohenjuustoa (myös fetajuusto hyvää!). Jos käytät pakastepinaattia, valuta se ensin hyvin nesteestä.
Taita vastakkaisten arkkien reunooja noin 2-3 cm täytteiden päälle ja kääri arkki sitten rullaksi. Voitele päällinen vielä voisulalla ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista uunin alatasolla 20 asteessa noin 30-35 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.