Piirakkapizza

{image:text}

pohja:

* n. 175 g voita sulatettuna
* 2 dl lämmintä maitoa
* 1 pss kuivahiivaa
* 1 tl suolaa
* 5 dl vehnäjauhoja

täyte:

* 400 g naudan jauhelihaa
* 1 iso sipuli
* 500 g tomaattimurskaa
* 1 pieni yksikyntinen valkosipuli
* 3 tl oreganoa
* 2 tl pippuriseosta
* 1 tl suolaa

päälle:

* 170 g aurajuustoa
* 1 tlk ananasta
* 250 g mozzarella-juustoraastetta

1. Sulata voi ja lämmitä maito lämpimäksi. Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhoihin. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja lämpimä maito. Vaivaa taikina ja anna levätä sen noin 30 minuuttia peitettynä.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Ruskista jauheliha, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja mausteet.
4. Levitä täyte pohjan päälle. Ripota pinnalle aurajuustoa, pilkotut ananaspalat ja lopuksi juustoraaste.
5. Paista kiertoilmauunissa +250 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Normaali uunissa pidennä paistoaikaa noin 10 minuutilla.