Peppi Pitkätossu

{image:text}

kakkupohja 15 cm:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

suklaamousse:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria

valkosuklaamousse:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

lisäksi:
200 g appelsiinimarmeladia

kostutus:
appelsiinimehua

sokerikreemi kuorrutuksen alle:
100 g suolatonta voita
n. 200 g tomusokeria

kuorrutus:
200 g ihonväristä sokerimassaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan 15 cm:n kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 35 minuuttia.
Kun pohja on hyvin jäähtynyt, leikkaa se kolmeen kerrokseen. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita kakkupohjan alimmainen osa kakkuvuoan pohjalle ja kostuta se.
Valmista suklaamousse vaahdottamalla kerma ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto, sulatettu suklaa ja sokeri.
Levitä marmeladia kakkupohjaen päälle ja kaada suklaamousse pohjan päälle kokonaan. Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Valmista valkosuklaamousse samalla tavalla kuin suklaamousse, kostuta pohja, levitä päälle marmeladia ja päälle valkosuklaamousse. Laita vielä viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta se.
Kääri kelmut kakun päälle vuoan reunoilta ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle ja valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeria keskenään sekaisin ja levitä kakun päälle. Kaulitse sokerimassa ja nosta se kakun päälle.

Täytetty kakku, josta leikkasin reunasta hieman kakkua pois jotta tulee pyöreämpi muoto.
Jos sokerimassan alle tulee kermavaahtoa, pintaa ei tarvitse sen kummemmin tasoitella, koska pehmeä kermavaahto antaa kuorrutuksen alla hyvin periksi.
Jos kuorrutetaan sokerikreemillä, sitäkään ei tarvitse sentilleen tasoitella jos sokerimassalevy nostetaan heti päälle. Jos sokerikreemillä kuorrutettu kakku nostetaan tässä välissä jääkaappiin, kannattaa kakun pinta tasoitella hyvin ennen sokerimassan laittoa, koska voi kovettaa kuorrutuksen juuri sellaiseksi kuin se on tasoiteltu:


Kakkutasoitin on hyvä kakun pinnan tasoittamiseen jos haluaa siistiä jälkeä, tosin harvoin käytän sitä kun se on aina jossain kaapin piiloissa ;) Pikkuleipämuoteilla voi tehdä muutakin kuin pikkuleipiä. Kaulitsin valkoista sokerimassaa ja painoin hevosmuotilla palan. Hännän leikkasin pois ja tein uuden oranssista sokerimassasta:


Kun kakku oli kuorrutettu ihonvärisellä sokerimassalla, kaulitsin oranssia massaa ja leikkasin siitä otsatukan ennen kakun päälle laittoa:


Leikkaaja-työväline on yksi ehdottomista lemppareistani, jolla leikkasin hiukset:


Vartalo on marsipaania ja sokerimassaa, posken punat töpsöttelin isolla siveltimellä vaaleanpunaisella tomuvärillä: