Tuhti pekonipiirakka

{image:text}

Mehevä pekonipiiras maistuu juhlissa, arkena, väli-ja iltapalana ym. ja jo pienestä palasta lähtee ainakin pikkunälkä!
Piirakka on hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja täyteaineita voi vaihdella omien makumieltymysten mukaan.
Huom.! Piirakan maku tulee paremmin esille kun sen antaa jäähtyä kokonaan paiston jälkeen.

pohjataikina:
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½-1 dl kylmää vettä

täyte:
200 g pakastepinaattia
2 pkt pekonia
200 g fetajuustoa
8 kananmunaa
1 purjo
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

voitelu:
1 kananmuna

Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi, lisää vesi. Taikina on valmis kun kaikki on hyvin keskenään sekaisin, älä vaivaa taikinaa. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan noin 25 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata pakastepinaatti lautasella mikrossa. Silppua purjo ja kuullota kevyesti pannulla voissa. Silppua ja paista pekonit. Levitä puolet pinaatista, pekonista, fetajuustosta ja purjosta piirakan pohjalle.
Riko päälle neljä kananmunaa. Ripota kananmunien päälle hieman suolaa. Ripota kananmunien päälle toinen kerros pinaattia, pekonia, fetajuustoa ja purjoa. Riko niiden päälle kolme kananmunaa. Sekoita yksi muna kermaan, mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada kermaseos täytteiden päälle.

Kauli lopusta taikinasta piirakan kansi. ja nosta se vuokaan täytteiden päälle. Nipistä vuoan reunoilla oleva taikina hyvin kansitaikinaan kiinni.
Voitele piirakka kananmunalla. Kypsennä piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 60 minuuttia, peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.