Pasteijat

{image:text}

Valmiista voitaikinasta ne valmistuvat aika sukkelaan!

* 500 g voitaikinaa
* 200 g kinkkukuutioita
* 200 g valkosipuli- tuorejuustoa
* 1 kananmuna
* 50 g parmesan-juustoa
* ruohosipulia


Kaulitse sulanut taikina levyksi, leikkaa se kahteen yhtäsuureen osaan. Paina leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja.


Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita täyte pursotinpussiin.


Pursota täytettä taikina levyjen päälle viiltojen kohdalle. Voitele toinen levyn sivu kananmunalla. Käännä voitelematon puoli ensin täytteen päälle, käännä sitten voideltu puoli päälle.


Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille. Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla, ripota pinnalle vielä parmesan-juustoa. Paista pasteijat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.