Pasteijat

{image:text}

taikina:

* 5 dl kylmää vettä
* 2 tl suolaa
* 10 dl vehnäjauhoja

kaulintaan:

* 250 g voita
* 1 dl vehnäjauhoja

täyte:

* 200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
* 1 pieni prk herkkusieniä pieninä paloina
* 50 g juustoraastetta
* provence-maustesekoitusta maun mukaan

1. Sekoita taikinan ainekset sekaisin, älä vaivaa taikinaa.
2. Vatkaa lapavatkaimella voi ja vehnäjauhot sekaisin, nosta seos jääkaappiin hieman jähmettymään.
3. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kaulitse voi-vehnäjauhoseos puolta pienemmäksi ja nosta taikinan päälle. Käännä loppu taikina voilevyn päälle ja kaulitse taikina taas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita taikina niin että se on neljässä kerroksessa, nosta jääkaappiin lepäämään peitettynä 10 minuutiksi.
4. Kaulitse taikina taas suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita neljään. Nosta jääkaappiin lepäämään ja toista vielä kerran.
5. Kauli taikina levyksi ja leikkaa siitä noin 9 x 9 cm paloja. Lisää keskenään sekoitetut täytteet paloille ja taita palat kulmittain.
6. Voitele pasteijat kananmunalla, pistele pinta haarukalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.