pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmental-juustoraastetta
½ dl kylmää vettä
täyte:
300 g parsakaalia
1 pieni punasipuli
1 pieni sipuli
200 g fetajuustoa
240 g smetanaa
2 kananmunaa
2 tl timjamia
½ tl rouhittua mustapippuria
50 g emmental-juustoraastetta
päälle:
rucolaa
- Sekoita pehmeähköön voihin jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
- Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.
- Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripota sipulin palat, fetajuusto ja parsakaalit pohjan päälle.
- Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
- Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
- Ripota paistuneen piirakan päälle halutessasi villi rucolaa.