Parsa-fetapiirakka

{image:text}

pohja:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmental-juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

täyte:

300 g parsakaalia
1 pieni punasipuli
1 pieni sipuli
200 g fetajuustoa
240 g smetanaa
2 kananmunaa
2 tl timjamia
½ tl rouhittua mustapippuria
50 g emmental-juustoraastetta

päälle:

rucolaa

Sekoita pehmeähköön voihin jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.
Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripota sipulin palat, fetajuusto ja parsakaalit pohjan päälle.
Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Ripota paistuneen piirakan päälle halutessasi villi rucolaa.