Paprika-ciabatta

{image:text}

juuritaikina:

5 dl kylmää vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

seuraavana päivänä:

½-1 rkl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
30 g keltaista paprikaa
30 g punaista paprikaa
30 g vihreää paprikaa

1. Murenna hiiva kylmään veteen ja sekoita että hiiva hieman liukenee. Lisää sokeri ja jauhot, vaivaa hiukan monitoimikoneella. Ripota taikinan päälle vehnäjauhoja, laita päälle kelmu ja anna kohota kulhossaan jääkaapissa yön yli.
2. Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi, kypsennä lautasella mikrossa noin minuutin ajan. Lisää juuritaikinaan paprikapalat, suola ja vehnäjauhot, vaivaa monitoimikoneella noin 5- 10 minuuttia. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia.
3. Vaivaa taikina uudelleen ja anna kohota kulhossaan vielä pari tuntia.
4. Kumoa pehmeä taikina jauhotetulle pöydälle, jaa taikina kolmeen osaan. Vaivaa löysää taikinaa varovasti jauhoissa pyöritellen ja muotoile palat pyöreiksi. Nostata palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä, suihkauta pintaan vettä ja ripota päälle hieman jauhoja. Leikkaa pintaan viillot ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.