Pallokakku

{image:text}

pohja:
5 kananmunaa (250 g)
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
2½ dl 10% sokerivettä + kirsikka-aromia
300 g marmeladia
6 dl vispikermaa

kuorrutus:
valkoista sokerimassaa

koristelu:
marsipaanista mustat täplät ja ruoho

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen.
2. Voitele ja korppujauhota pyöreä halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka. Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30- 40 minuuttia.
3. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta alin pohja maustetulla sokerivedellä ja levitä päälle hilloa. Lisää vaahdotettu kerma ja laita toinen kakkupohja päälle, kostuta ja täytä. Jatka samalla tavalla kunnes kakku on koottu.
Levitä lopuksi kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
5. Kaulitse marsipaani noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kakun päälle.
6. Koristele kakku pienillä yksityiskohdilla.