Paistettu rahkakakku

{image:text}

Rahkakakku sopii kevääseen ja maistuu kyllä muulloinkin. Kakku on parempaa hieman jäähtyneenä, ja vieläkin parempaa kylmänä.

pohja:
250 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
125 g maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
375 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g appelsiinimarmeladia

Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokerit, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Lisää maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin, laita täyte pursotinpussiin.
Vuoraa halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
Kaada pohjamassa vuokaan ja pursota täyte päälle ristikon muotoon.

Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä.