Pähkinäpiirakka

{image:text}

Tämä ihana ja herkullinen piirakkaohje on kulkenut naiselta toiselle, alkuperäisessä ohjeessa on pelkkiä pekaanipähkinöitä mutta kaupassamme oli vain pähkinäsekoitusta joten laitoin sitä ja namnam miten hyvää piirakka olikaan, kannattaa kokeilla!

pohja:
125 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

täyte:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
200 g pähkinäsekoitusta

Valmista pohja, sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi hieman pehmeään voihin sekaisin, lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla +200 asteessa noin 8 minuuttia.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, paitsi pähkinät. Rouhi pähkinät, säästä muutamia kokonaisia pähkinöitä täytteen päälle.
Ripota pähkinärouhe pohjan päälle, kaada täyte päälle ja lopuksi ehjät pähkinät.
Paista piirakka uunin alatsolla +175 asteessa 30 minuuttia, laske lämpö +150 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.