Paavo pesusieni -kakku

{image:text}

1 pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
600 g vispikermaa
400 g mieleistä marmeladia ( rommikirsikkaa Robertsilta)

kostutus:
2½-3 dl mehua/maitoa/muuta nestettä

kuorrutus ja koristelu:
vaahtokarkkimassaa ja sokerimassaa

1. Valmista 2 kpl pohjia. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alatasolla +225 asteessa noin 8 minuuttia. Aloita seuraavan pohjan valmistus kun olet saanut edellisen uuniin.
2. Leikkaa jäähtyneet pohjat siten, että saat 2 kokonaista palaa, kokoa yksi kerros kahdesta palasta. Leikkaa pohjat yläosastaan leveämmäksi.
3. Vaahdota kerma. Kostuta alin pohja, levitä marmeladia ja päälle kermavaahtoa. Kokoa toinen kerros samalla tavalla, jätä ylimmäksi kokonainen pohjapala.
4. Valmista vaahtokarkkimassa ja kaulitse se levyksi, nosta kakun päälle. Koristele kakku yksityiskohdilla. Yksityiskohdat tein sokerimassasta.


Vaahtokarkkikuorrute:
400 g valkoisia vaahtokarkkeja
500-600 g tomusokeria
1½ rkl vettä

1. Voitele kulho öljyllä ja kaada vaahtokarkit kulhoon, lisää vesi. Sulata vaahtokarkit mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet.
2. Sihtaa puolet tomusokerista toiseen kulhoon ja kaada sulaneet vaahtokarkit sinne, voit lisätä elintarvikevärin tässä vaiheessa jos haluat värjätä kuorrutetta. Vaivaa massaa ja lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on käsistä irtoavaa ja kaulittavaa. Kuorrute kannattaa kaulita samantien kakun päälle, jolloin se on todella pehmeää.