Paavo pesusieni-piparkakkutalo

{image:text}

Paavo pesusieni-talon voi tehdä myös pikkuleipätaikinasta ja Paavohan asuu ananaksessa, joten sen kuorruttaminen olisi ollut pikeerillä aika haastavaa, joten kuorrutimme piparitalon marsipaanilla, se käy ihan yhtä hyvin kun ainekset yhtäkaikki ovat syötävää.

Valmistin tavallisen kaulittavan pikkuleipätaikinan. Talon senät leikkasin kokoon 3 x 12 cm. Isoja pintoja esim. alusta kannattaa kaulita leivinpaperin päällä, jolloin taikinaa ei tarvitse nostaa enää pellille erikseen ja se ei repeä. Mittasin talon seinät sokeriastian sisälle, että sain laskettua montako palaa taloon menee ja niitä meni 14 kpl. Osien liimaamiseen on kondiittorin sokeri erinomaista, sokeri ei ruskistu paistinpannulla ja näin ollen talosta tulee siistimpi.

Talon katto on pyöreä, joten leikkasin ihan puukolla sopivia palasia pikkuleipäpaloista ja kokosin katon pala kerrallaan. Kun talo oli koottu, kaulitsin marsipaanin levyksi ja nostin talon päälle, hyvin se pysyi siinä.

Sopivat kuvat tulostin paperille ja leikkasin taikinasta palat. Koristelut ovat pikeeriä, marsipaania, sokerimassaa, kondiittorin sokeria eli isomaltoosia ja syötävää paperia. Ttulostin kuvat syötävälle paperille ja liimasin ne elintarvikeliimalla pikkuleipiin. Ja mikäänhän ei estä tulostamasta kuvia ihan tavallisella tulostimella tavalliselle paperille, kunhan on selvää että koristeita eli ukkeleita ei syödä.