Pääsiäiskakku

{image:text}

pohja:

* 200 g kaurakeksejä
* 75 g voita

täyte:

* 2 dl vispikermaa
* 400 g maustamatonta tuorejuustoa
* 300 g vaniljajogurttia
* ½ dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 dl kuivattuja hedelmiä
* 7 liivatelehteä

päälle:

* 1 prk päärynöitä
* 3 liivatelehteä + päärynätölkin neste

1. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenään ja laita leivinpaperilla pingoitetun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, jogurtti ja sokerit. Pilko kuivatut hedelmät pieneksi ja sekoita täytteeseen. Kiehauta pari ruokalusikkallista vettä ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi.
3. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Kaada täyte vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
5. Leikkaa päärynät siivuiksi ja laita ne kakun pinnalle. Kiehauta tölkistä jäänyt neste ja liuota liivatelehdet siihen, kaada liuos lopuksi kakun päälle.
6. Koristele kakku spritsatulla suklaalla sekä suklaamunilla.