Omenapyörylät

{image:text}

Valmiista voitaikinalevyistä syntyy helposti kaikenlaista. Leivosten sisään voi käyttää mitä tahansa paistonkestävää marmeladia ja vanilliinikreemin voi maustaa jollakin kivalla aromilla. Kuorrutustakaan ei välttämättä tarvita, tosin pääsiäispöytään leivokset voi värjätä monella eri värillä.

500 g valmista voitaikinaa (5 levyä)
vanilliinikreemiä= 3 dl kylmää vettä + 1 dl vanilliinkreemijauhetta
paistonkestävää omenamarmeladia
vesi-tomusokeriseos päälle, värjäys esim. pastavärillä

Sulata levyt ja kaulitse niitä vähän pidemmiksi. Paina pyöreällä muotilla taikinasta paloja.
Valmista vanilliinikreemi ja pursota se pyöreän palan keskiosalle, lisää ihan keskelle marmeladia.
Paista pyörylät uunin keskitasolla +225 asteessanoin 15-20 minuuttia.
Levitä jäähtyneiden leivosten päälle värjättyä tomusokeriseosta, mutta ne voi jättää kuorruttamattakin.