Omenakakku

{image:text}

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 4 dl kermaa
* 200 g vaniljarahkaa
* 125 g suklaahyydykejauhetta
* 200 g mansikkamarmeladia

kostutus:

* 2 dl maitoa

kuorrutus:

* 2 dl kermavaahtoa
* vihreää marsipaania (vajaa pötkö)
* punaista marsipaania (vajaa pötkö

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun ja jauhottettuun halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita hyydykejauhe 1 dl:in haaleaa vettä, lisää hyydykeseos kermavaahtoon hyvin.
4. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita yksi kakkupohja vuoan pohjalle. Kostuta pohja ja levitä puolet mansikkamarmeladista päälle. Kaada puolet kerma-hyydyketäytteestä marmeladin päälle.
5. Laita toinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Levitä loput mansikkamarmeladit pohjan päälle ja lisää loput kermatäytteet. Laita viimeinen pohja lopuksi päälle ja kostuta.
6. Nosta kelmut vuoan ympäriltä kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.
7. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Leikkaa kakun reunoilta osa kakusta niin että kakun alareuna ei leikkaannu. Nosta leikattu osa kakun päälle. Vatkaa kerma ja kuorruta kakku tasaisesti niin että mahdolliset kolot peittyvät.
8. Kaulitse marsipaani: laita punainen ja vihreä pötkö päällekkäin ja ala kaulia, punainen väri alkaa kauniisti siintämään vihreän marsipaanin lävitse mitä ohuemmaksi kaulitset sen. Kuorrute kannattaa jättää noin 3mm:n paksuiseksi. Nosta marsipaanilevy kakun päälle.
9. Muotoile ruskeasta sokerimassasta mato ja omenan kanta. Isoja lehtiä voi tehdä myös kallankukka-muotilla kannan viereen. Lopusta kuorrutemarsipaanista voit tehdä köynnöksen kakun alareunaan.


Niksi: Köynnöstä varten ei tarvitsee pyörittää mahdollisimman pitkiä rullia jotta tulos olisi tasaisen näköinen. Pyöritä ensin kaksi samanpaksuista rullaa, ota päistä kiinni ja rullaa ne pöydällä toistensa ympäri. Katkaise köynnöksen pää siististi, näin voit jatkaa seuraavan köynnöksen edelliseen kiinni eikä liittymäkohtaa huomaa ollenkaan. Näin voit tehdä köynnöksen kakun ympärille monesta lyhyestä osasta.