Numero 1- kakku

{image:text}

Numerokakun voi valmistaa helposti kääretorttupohjasta. Voit leikata paperista sabluunan, joka laitetaan pohjan päälle ennen leikkausta.

1 pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g vadelmamarmeladia
6 dl vispikermaa

Kostutus:
noin 3 ½ dl 10% sokerivettä
kirsikka- aromia

Kuorrutus:
noin 400 g marsipaania


1. Valmista 2 kpl pohjia. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alatasolla +225 asteessa noin 8 minuuttia. Aloita seuraavan pohjan valmistus kun olet saanut edellisen uuniin.
2. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakun kuvio. Kostuta alin pohja ja levitä sille marmeladia. Levitä vaahdotettu kerma päälle ja kokoa kakku samalla tavalla.
3. Sivele kakku lopuksi ohuesti kermavaahdolla. Kaulitse marsipaania päälle ja koristele yksityiskohdilla.