Nasu-kakku

{image:text}

Tässä helppo Nasu-kakun ohje, joka on varsinkin pikkuväen suosikki!

Pohja:
* 6 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 2½ dl vehnäjauhoja
* ½ dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
* 2 dl vispikermaa
* 200 g sitruunarahkaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 200 g mansikkamarmeladia

Kostutus:
* 3 dl sprite-limonadia

Kuorrutus:
* 250 g vaaleanpunaista marsipaania (1 pötkö)
* 125 g punaista marsipaania (½ pötkö)

Koristelu:
* tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan noin 22 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia. (Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä niin se ei murene helposti leikattaessa)

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sitruunanmakuinen rahka ja vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja seuraavasti:


Leikkaa kakun reunoilta 1/4 osa siivut (korvat) ja yläpuolelta pieni kaistale pois ettei Nasun päästä tule iso. Leikkaa reunasiivuista pienet palat pois, ettei korvista tule liian pitkät. Leikkaa palat kolmeen kerrokseen.


Kokoa ensin Nasun pää ilman korvia. Täytä kakku kostuttamalla pohja, levittämällä marmeladia ja sitten täytettä. Lisää toinen pohja, kostutus + täytteet. Vielä viimeinen pohja ja kostutus. Lisää Nasun poskiin täytettä ylimääräisistä leikatuista kakkupohjan osista. Peitä pää kerma-rahkatäytteellä. Kaulitse vaaleanpunainen marsipaani ja kuorruta pää. Täytä ja valmista korvat samalla tavalla ja kuorruta punaisella marsipaanilla. Tee myös Nasun nenä ylimääräisistä pohjapalasista ja kuorruta se punaisella marsipaanilla. Sulata suklaata ja spritsaa sillä Nasun kulmakarvat, silmät ja suu (ensin meinasin tehdä suun marsipaanista, mutta ei ollutkaan hyvä).