Maidoton Nalle Puh-kakku

{image:text}

Monen 1-vuotiaan ensimmäinen kakku on joku puolen hehtaarin metsän hahmoista. Nalle Puh pitelee tässä pientä kakkua, jonka voi koota ja täyttää kääretorttulevyistä painetuilla pyöreillä pohjilla. Pienen kakun kynttilöineen voi nostaa päivänsankarin lautaselle ja pikkuisen on helppo puhaltaa kynttilä sammuksiin ihan omasta pienestä kakusta :)

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 2 dl GoGreen- vispikermaa
* 2 dl GoGreen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 2 rkl sokeria
* noin 300 g mansikkahilloa

kostutus:

* 2½- 3 dl ananaslimonadia

kuorrutus:

* 400 g marsipaania

koristelu:

* hahmo marsipaanista

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa maidottomalla margariinilla voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Vaahdota maidoton vispikerma ja vaniljakastike yhtä aikaa napakaksi vaahdoksi, mausta sokerilla.
4. Kostuta alin pohja ja levitä sille mansikkahilloa. Lisää kermavaahtoa ja toinen pohja päälle. Kostuta se ja täytä samalla tavoin, jätä hieman kermavaahtoa kakun pinnalle sekä pieneen kakkuun. Lisää vielä kolmas pohja päälle, kostuta.
5. Levitä loppu kermavaahto ohuelti kakun päälle. Kaulitse marsipaani noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Aseta Nalle Puh-kuva kakun päälle.
6. Täytä pieni kakku nomaalisti kermavaahdolla ja hillolla, kuorruta marsipaanilla. Pieni kakku on koristeltu tomusokeri-seoksella ja sokerihelmillä.

Marsipaanikuva on helppo tehdä niin, että tulostaa kuvan sen kokoisena kuin haluaa hahmon olevan. Sitten marsipaani kaulitaan ja kuvan läpi voi pistää apupisteet marsipaaniin. Sitten marsipaanin reunat leikataan johon muoviveitsi on hyvä työväline. Kuvan alle kannattaa ripotella tomusokeria, jolloin kuva on helppo siirtää siitä kakun päälle. Tein ensin koko hahmon värjäämällä luonnonvalkoista marsipaania ihonvärisellä pastavärillä. Sitten kaulitsin ohuen punaisen levyn josta leikkasin paidan. Mustat ääriviivat on pyöritetty mustasta sokerikuorrutteesta.