Muumi-kakku

{image:text}

200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 pätkistä muruina
1 dl kermaa

täyte:
n. 50 g mansikkamarmeladia
(paistonkestävää)
mantelirouhetta

kuorrutus:
200 g valkosuklaata
tomusokeria
mantelirouhetta
n. 50 g tummaa suklaata

1. Vaahdota voi ja sokeri hyvin, lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kerma vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi murustellut pätkikset.
2. Kaada puolet massasta voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Lisää marmeladia lusikalla nostellen massan päälle. Ripottele vielä mantelirouhetta. Kaadaloppu massa päälle ja levitä tasaiseksi.
3. Paista uunin alimmalla tasolla +175 ast. noin 50-60 minuuttia.
4. Sulata valkosuklaa varovsti syvällä lautasella mikrossa, sekoita 10 sekunnin välein.Kaada suklaa jäähtyneen kakun päälle, levitä myös reunoille.
5. Sihtaa tomusokeria muumien päälle, sulata tumma suklaa ja spritsaa sillä muumien ääriviivat. Koristele kakun reuna vielä mantelirouheella.