Muumi- piparkakkutalo

{image:text}

Piparkakkutalo on helppo valmistaa valmiilla Muumitalo-muoteilla. Mukana ovat selkeät ohjeet pipariresepteineen. Käytin taloon 2 pkt valmista taikinaa, koristeluun saa varata 2 pkt tomusokeria.

Kauli taikina ja paina muoteilla tai paperista leikatuilla sabluunoilla talon osat. Paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 6-8 minuuttia, tarkkaile uunia koska piparit palavat herkästi. Anna osien jäähtyä hyvin ja koristele ennen osien kiinnittämistä.

Tomusokeri-vesiseos kannattaa sekoittaa aika tönköksi, jolloin se ei leviä pursotettaessa. Leivinpaperista tehdyillä tötteröillä on mielestäni paras pursotella pikeeriä.

Kun koristelut ovat kuivuneet, kiinnitä talon osat sulattamalla hienoa sokeria paistinpannulla. Ole varovainen osien kiinnityksessä, kuuma sokeri polttaa! Kasaa ensin talon seinät, sitten katon osat yhteen ja nosta katto kokonaisena seinien päälle, alle hieman sulanutta sokeria. Sulanut sokeri kovettuu nopeasti joten kannattaa olla ripeä. Koristele vielä saumakohdat uudella vesi-tomusokeriseoksella, jolloin talosta tulee nätimpi.