Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
Täyte:
410 g mustaherukkahilloa
4 dl vispikermaa vatkattuna
200 g taloussuklaata
100 g tummaa suklaata
8 liivatelehteä
Koristelu:
mustaherukoita
1. Valmista pohja. Vatkaa
munat ja sokeri, lisää siihen sekoitetut jauhot varovaisesti ja paista
+200 ast. n.10min. uunipellillä.
2. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen n. 22 x 11cm leipävuoka kelmulla.
3. Sulata suklaa mikrossa lautasella 10 sekunnin välein sekoitellen
kunnes suklaa on sulanut, jäähdytä hieman. Vaahdota kerma. Liota
liivatelehdet n.5min.kylmässä vedessä, purista vesi pois ja sekoita
sitten kiehuvaan vesitilkkaseen.
Sekoita kaikki täytteen ainekset + mustaherukkahillo.
4. Leikkaa paistetusta pohjasta vuoan pohjalle alimmainen osa. Kaada
täyte ja laita vielä kanneksi toinen leikattu pohja-osa. Anna hyytyä
pakkasessa pari tuntia tai kylmässä muutamia tunteja tai sitten yön yli.
5. Kumoa kakku ja sirottele pinnalle tomusokeria sekä koristele kokonaisilla mustaherukoilla.
Huom.! Ohjeesta tulee 2 kpl kakkuja!