Mustaherukkaunelma

{image:text}

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta

Täyte:
410 g mustaherukkahilloa
4 dl vispikermaa vatkattuna
200 g taloussuklaata
100 g tummaa suklaata
8 liivatelehteä

Koristelu:
mustaherukoita

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri, lisää siihen sekoitetut jauhot varovaisesti ja paista +200 ast. n.10min. uunipellillä.
2. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen n. 22 x 11cm leipävuoka kelmulla.
3. Sulata suklaa mikrossa lautasella 10 sekunnin välein sekoitellen kunnes suklaa on sulanut, jäähdytä hieman. Vaahdota kerma. Liota liivatelehdet n.5min.kylmässä vedessä, purista vesi pois ja sekoita sitten kiehuvaan vesitilkkaseen.
Sekoita kaikki täytteen ainekset + mustaherukkahillo.
4. Leikkaa paistetusta pohjasta vuoan pohjalle alimmainen osa. Kaada täyte ja laita vielä kanneksi toinen leikattu pohja-osa. Anna hyytyä pakkasessa pari tuntia tai kylmässä muutamia tunteja tai sitten yön yli.
5. Kumoa kakku ja sirottele pinnalle tomusokeria sekä koristele kokonaisilla mustaherukoilla.

Huom.! Ohjeesta tulee 2 kpl kakkuja!