Mussukka-pikkuleivät

{image:text}

Voiko kauniimpia pikkuleipiä ollakaan, kuin lasten koristelemat? Tänään oli kiva, aurinkoinen laiskottelupäivä, kunnes pojat halusivat leipoa pikkuleipiä ja koristella ne. Välillä spritsauspussi meni suuhun ja välillä pursoteltiin lattiallekin tätä harrasti ainoastaan lapsista nuorin. Pikkuleipämassa oli ihanan vaaleanpunaista mansikkatomusokerin ansiosta, mutta paiston jälkeen väri oli normaali. Kaulinnassa kannattaa ripotella alle ja päälle vehnäjauhoja, varsinkin jos lapset leipovat niin on helpompaa siirtää pikkuleivät pellille. Kardemumman makuiset pikkuleivät maistuvat pienille sekä suurille herkkusuille!

* 150 g voita
* 1 dl mansikkatomusokeria
* 1 kananmuna
* 1 tl vanilliinisokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl kardemummaa
* 4 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota hieman pehmeä voi ja kaikki ainekset keskenään sekaisin.
2. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ja paina siitä muotilla pikkuleipiä.
3. Paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes pikkuleivät näyttävät kypsiltä.
4. Koristele jäähtyneet pikkuleivät sulatetulla suklaalla tai mansikkatomusokeri-vesiseoksella.
5. Spritsauspussin voi pyöräyttää leivinpaperista.