Mikin mansikkakakku

{image:text}

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 4 dl vispikermaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 200 g mansikkamarmeladia

kostutus:

* 3 dl maitoa

kuorrutus:

* 4 dl vispikermaa
* 200 g vaniljatuorejuustoa

koristelu:

* mansikoita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa maidottomalla margariinilla voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 23-24 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kostuta alin pohja ja levitä päälle marmeladia. Lisää kermavaahtoa marmeladin päälle ja aseta toinen pohja päälle. Täytä kakku samalla tavalla ja kostuta vielä ylin päälle tuleva pohja.
4. Sivele ohut kermapinta kakun päälle ja laita Mikin naama kakun keskelle.
5. Viipaloi mansikat ja aseta ne Mikin naaman ympärille.
6. Vatkaa kerma melkein valmiiksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto joukkoon.
7. Pursota kerma-tuorejuustovaahto kakun reunoille.