Mersukakku

{image:text}

kakkupohja:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
4 dl 10 % sokerivettä + kirsikka-aromia

täyte:
6 dl vispikermaa (säästä pieni osa kuorrutteen alle)
300 g marmeladia

kuorrutus ja koristelu:
400 g luonnonvalkoista marsipaania, värjäys suihkutettavalla hopeaspraylla
kaikki osat marsipaania, värjätty pastaväreillä sekä kristallipulvereilla

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen.
2. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun autokakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
3. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Kostuta alin pohja ja levitä pinnalle marmeladia. Lisää kermavaahto ja laita toinen kakkupohja päälle. Kostuta ja täytä kaikki välit kuten edellä, lisää viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta.
5. Leikkaa auton etu- ja takaosa porrasmaiseksi ja levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle. Kaulitse marsipaani noin 4 mm paksuiseksi.
6. Nosta kuorrute kakun päälle ja painele tasaiseksi reunoilta ja päältä. Kaulitse pienellä kaulimella värjättyä marsipaania ohueksi ja leikkaa siitä ikkunat, renkaat ym. auton osat.