Mascarpone suklaakakku

{image:text}

Pohja:
* 4 kananmunaa
* 1½ dl sokeria
* 1½ dl vehnäjauhoja
* ½ dl perunajauhoja
* ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
* 3 dl vispikermaa
* 125 g mascarpone-tuorejuustoa
* 100 g pähkinäsuklaalevitettä
* 1 tl vaniljasokeria

* + 100 g vadelma-vaniljahilloa

Kostutus:
* 1½ dl 10% sokerivettä (150 g vettä + 15 g sokeria kiehautetaan ja jäähdytetään)

Koristelu:
* marsipaanineilikoita
* valkosuklaarouhetta
* tomusokeria
* kaupan sokeri-kakunkoristeita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan noin 18cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen mascarpone-tuorejuusto, pähkinäsuklaalevite sekä vaniljasokeri.
4. Kostuta alin pohja ja levitä sen päälle ohut kerros hilloa. Lisää täyte ja laita seuraava pohja, kostuta ja täytä.
5. Laita vielä viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja reunoille.
6. Vedä sahalaitaisella leipurinraapalla pinnalle kuvio. Koristele reunat valkosuklaarouheella. Sihtaa päälle halutessasi vielä tomusokeria ja viimeistele marsipaanikukilla!