Marsipaanitikkarit

{image:text}

150 g marsipaania
15 pientä tikkua

vajaa 3dl (250g) sokeria
1 dl vettä
½ tl väkiviinaetikkaa
(jos haluat värjätä, 5 tippaa elintarvikeväriä)
10 tippaa mansikka-aromia

1. Jaa marsipaani 15 yhtäsuureen palaan, pyöritä palat pieniksi palloiksi, tai minkämuotoisiksi haluat ja työnnä tikkuihin. Paina tikut pystyasentoon esim. sokerilla täytettyyn kulhoon.
2. Sekoita pienessä paksupohjaisessa kattilassa vesi ja sokeri.
Kiehauta, lisää etikka ja jatka keittämistä kunnes seos on 150 asteista. (karamelliaste)
3. Ota kattila kuumalta levyltä, lisää väri-ja aromiaineet, ja sekoita varoen.
Kasta tikkukaramellit yksi kerrallaan kuumaan karamelliseokseen ja anna jähmettyä telineessä. Ole varovainen, karamelliseos on todella kuumaa!
4. Työskentele mahdollisimman nopeasti, sillä massa kiteytyy nopeasti jäähtyessään.
5. Jos haluat, voit kääriä tikkarit sellofaaniin, tarttuvat muuten herkästi toisiinsa.