Mantelisuklaatryffelit 20 kpl

{image:text}

Nämä pienet tarjottavat sopivat hyvin juhlapöydän herkkupaloiksi. Valmistaminen on helppoa ja pohjan voi tehdä etukäteen halutessaan.

pohja:
150 g mantelimassaa
75 g voita
2 kananmunaa

tryffeleiden päälle:
200 g Philadelphia maitosuklaa levitettä

kuorrutus:
200 g tummaa suklaata

tryffeliseos:
100 g tummaa suklaata
2 ½ rkl kuohukermaa
1 rkl voita
1 rkl vahvaa kylmää kahvia
( + voi lisätä leivonta-aromia halutessaan)

koristelu:
pieniä nomparelleja

Paloittele mantelimassa kulhoon ja vatkaa se pehmeän rasvan kanssa sekaisin. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Kaada taikina pieneen 20 x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja näyttää kypsältä.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle maitosuklaa levitettä. Leikkaa levy paloiksi tässä vaiheessa ja kuorruta palat sulatetulla suklaalla.

Sulata tryffeliseoksen suklaa. Kiehauta kuohukerma, rasva ja kahvi. Kaada kerma-rasva-kahviseos voimakkaasti vatkaten suklaan joukkoon. Kun tryffeliseos on jäähtynyt, vaahdota se vielä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota tryffeliseos leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.