Mantelinen leivos

{image:text}

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl kermaa
½ prk (125g) mascarpoune-tuorejuustoa
100 g sulaa tummaa suklaata
½ dl sokeria
½ rkl mantelilikööriä
Kostutus:
noin 2dl omenamehua
Kuorrutus:
4 dl vaahdotettua kermaa
n. 100-150 g paahdettuja mantelilastuja
Koristelu:
marsipaanisydämiä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista +200ast. uunin alatasolla noin 8-10 min.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen joukkoon tuorejuusto ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa sekä sokeri. Voit maustaa täytteen halutessasi manteliliköörillä. Sekoita täyte napakaksi.
3. Leikkaa jäähtynyt pohja pituussuunnassa kahtia. Kostuta toinen pohja omenamehulla, levitä koko täyte kostutetun pohjan päälle ja nosta toinen pohjaosa kanneksi. Kostuta sekin ja nosta jääkaappiin.
4. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
5. Vaahdota kerma. Leikkaa täytetty leivospohja leivoksiksi, kuorruta leivokset kermavaahdolla. Ripottele leivosten päälle jäähtyneet mantelilastut.
6. Kaulitse marsipaania ja paina sydänmuotilla koristeet. Koristele leivokset!