Mantelinen kirsikkakakku

{image:text}

175 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
10 kpl säilykekirsikoita
1 dl mantelirouhetta
½ dl säilykekirsikoiden lientä
2 rkl kermaa

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja neste vuorotellen varovasti sekoittaen.
3. Paloittele kirsikat ja sekoita mantelirouheen kanssa joukkoon.
4. Voitele ja korppujauhota hlkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka ja kaada massa vuokaan.
5. Paista uunin alimmalla tasolla +175 asteessa noin 50-60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoilta.
6. Koristele sihdatulla tomusokerilla, lumihiutalekoristeilla, päälle voi laittaa myös kirsikoita. Kakun pinnalle saa jouluista kimalletta punaisella ripoteltavalla glitterillä.